Resturang i Skärgården

 

 

Ni som har rest mycket i skärgården vet hur fint och avslappande det kan vara. Det är väldigt populärt att resa runt mellan öar i svenska skärgårdar men allting har sitt pris. En sommar på sjön brukar verkligen märkas av i plånboken det är båtar som ska tankas, mat som ska fyllas på och man brukar ju gå iland på en och annan resturang med.

Min favorit resturang ligger på Hönö och heter Franses, restaurangen drivs av två tjejer som heter Emma & Emma. Dom har fantastiskt god mat och trevlig service sedan ligger allting så fint.

Men tillbaka till ekonomin som vi pratade om tidigare, jag har en väldigt god vän som har en jättefin segelbåt så brukar vara ute några veckor om året. För 2 år sedan så hände det en olycka han körde på en ett stort grund och kom inte loss själv, han är en sån person som lägger mycket pengar på aktier och fonder och därför är pengarna låsta i några dagar tills man sålt av lite andelar. Så när han skulle betala firman som lagat hans båt kunde han inte få fram några pengar alls, han hade bara några hundra på kontot så han fick låna pengar snabbt av kompisar och bankerna för han märkte hur otålig båtfirman va. Så oavsett vart ni reser om det är med båt eller inte, tänk på att alltid ha lite sparbuffert som ni lätt kan ta av om något händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *